Home Info

Info | Voksmonitor.hu

Info

A Voksmonitor a K-Monitor és a KohoVolit.eu közös projektje, amelynek célja, hogy a választók a politikával ne csak a pártok kommunikációján keresztül találkozzanak – hanem megismerjék a különböző pártok programját és álláspontját a legfontosabb szakmai-politikai kérdésekben.

Az alkalmazás a válaszadóhoz rendeli azt a pártot, amely a válaszok alapján legközelebb áll értékrendjéhez. A kérdéseket az alkalmazás elkészítése előtt eljuttattuk a a jelöltekhez.

Az Együtt, a Momentum, a DK, az MSZP-P és az LMP tisztelt meg minket a válaszok kitöltésével, míg a Fidesz-KDNP és a Jobbik nem reagáltak megkeresésünkre. Közvetlen válaszok hiányában a K-Monitor a pártok programját és kommunikációját – illetve a kormánypártok esetében írott választási program híján a meghozott intézkedéseket – vette alapul a válaszok kialakításánál. Ez természetesen felveti annak lehetőségét, hogy a pártok hivatalos álláspontjától eltérhetnek a válaszok, ugyanakkor a K-Monitor minden, az alkalmazásban szereplő politikai erőnek megadta a lehetőséget ezek korrigálására.

2018 K-Monitor